29 sep

Evropski teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti je najbolj raširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti, spodbuja evropske lokalne skupnosti k uvajanju trajnostnih prometni ukrepov in vabi njihove prebivalce k uporabi alternativnih oblik prevoza. Letošnje pestro dogajanje v okviru Evropskega tedna mobilnosti se je v Mesni občini Koper začelo že v soboto, 14. septembra, na Semedelski promenadi, kjer se je na stojnicah predstavljalo 20 društev oziroma organizacij. Tudi Koronarno društvo Slovenske Istre je pri tem sodelovalo sodelovalo.Tam smo obiskovalcem predstavili kako pomemben je pravilno ravnanje pri zastoju srca in kako pomembno je ohranjati zdravje z redno vadbo.


09 sep

Pozdrav soncu

Pridno in veselo smo z 2. septembrom pričeli z rehabilitacijsko vadbo. Veselo smo se razgibavali in krepili svoje telo. Vadbo smo izvajali na prostem in se nadihali svežega morskega zraka. 


29 avg

Čas je za nove podvige

Zdi se, kot da smo šele zakorakali v poletje, a pogled na koledar kaže, da se ta že bliža koncu. In ker ima vsak konec svoj začetek, je mesec september pravi, da ponovno začnemo z rehabilitacijsko vadbo. Uživajte v zadnji poletnih dnevih , pred pričetkom našega "mučenja" (priznajte, da pritem prav uživate in se zabavate) v telovadnici.


01 avg

Postavitev defibrilatorja v Izoli - plaža Svetilnik

Ob srčnem zastoju je edina rešitev defibrilacija v prvih nekaj minutah. Zato je izjemnega pomena, da so defibrilatorji v bližini in lahko dostopni, ko je to potrebno. V sredo, 26. junija, je ob 11. uri potekala postavitev javno dostopnega defibrilatorja ob lokalu Vitaminček, na promenadi proti plaži Svetilnik. Občina Izola v projektu Izola, srcu prijazno mesto sodeluje že od leta 2013. Pobudnik projekta je Koronarno društvo Slovenske Istre v sodelovanju z Zdravstvenim domom Izola. Do zdaj je bilo v Izoli postavljenih že dvanajst defibrilatorjev. Ob tej priložnosti je Koronarno društvo Slovenske Istre skupaj z mag. Denisom Kekičem iz podjetja Star 2000 in vaditeljico rehabilitacijske vadbe Jeleno Dudine predstavilo še kratko predstavitev delovanja in uporabe aparata.

 


Strokovni članki

Ne spreglejte člankov avtorjev Dorjana Marušiča, Andreja Marušiča, Simona Korošca in drugih.

Oglejte si jih tukaj

ministrstvo zdravje

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru projekta Sledi srcu 2017-2019.

Aktivnosti društva sofinancirajo:

3obcine

2obcini

zivetispristaniscem