18 mar

Potepanje po Hrvaški Istri ob praznovanju dneva žena

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga po svetu že od leta 1917 praznujemo 8. marca. Člani in članice Koronarnega društva Slovenske Istre so se v petek, 8. marca, ob praznovanju dneva žena potepali po Hrvaški Istri. Z avtobusom so se zapeljali do Novigrada, kjer so se sprehodili po mestu in si ogledali mestno obzidje s stolpi, park novogradske župnije, cerkev sv. Palagije in sv. Maksime. Vožnjo so nadaljevali do Poreča in se sprehodili po čudoviti rivi do starega mestnega jedra. Potepanje so zaključili na turistični kmetiji v Pazinu, kjer so ob živi glasbi praznovali dan žena.


17 mar

Pust

Pustni čas je v Sloveniji vesel, šegav in pester. V številnih krajih in mestih potekajo pustne prireditve in povorke, v katerih se najdejo tako tradicionalni pustni liki kot maske, ki odražajo aktualno družbeno stanje. Tako v eni od izolskih skupin Koronarnega društva Slovenske Istre ohranjajo že desetletno tradicijo, da se na pustni torek odenejo v različne maske in veselo telovadijo našemljeni.


25 feb

Šmarješke toplice 2019

Naselje Šmarješke Toplice je znano predvsem po termah, kamor člani Koronarnega društva Slovenske Istre vsako leto konec januarja odhajajo na oddih. Ob pogledu na prečudovito naravo, ki obdaja celotno okolico, se zlahka pozabi na vse skrbi in pridobi nov zagon za prihodnje izzive. Članom je v toplicah na voljo vsakodnevna telovadba, organizirani so skupinski pohodi, v večernih urah pa zabava in ples.


25 feb

Skupina Hrpelje - Kozina

Pot istrsko-kraškega koronarnega društva sega vse od Pirana pa do Hrpelj. Kako pomembno je vzdrževati kondicijo za svoje zdravje, se zavedajo tudi na območju Hrpelje - Kozina. Tako člani koronarnega društva Slovenske Istre 2-krat na teden pod strokovnim vodstvom pridno telovadijo v telovadnici OŠ Dragomirja Benčiča - Brkina Hrpelje, v toplejših mesecih pa telovadijo tudi v naravi na svežem zraku.


Strokovni članki

Ne spreglejte člankov avtorjev Dorjana Marušiča, Andreja Marušiča, Simona Korošca in drugih.

Oglejte si jih tukaj

ministrstvo zdravje

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru projekta Sledi srcu 2017-2019.

Aktivnosti društva sofinancirajo:

3obcine

2obcini

zivetispristaniscem