29 okt

Izola - 6. Istrski kolesarski maraton

6. in 7. oktobra 2018 je potekal že 6. Istrski kolesarski maraton. To je največji kolesarski dogodek v Istri, ki z dobro organizacijo in razgibanim terenom vsako leto privabi več udeležencev. Letošnja gostiteljica je bila Občina Izola. Seveda so dogodek podpirale tudi Občina Ankaran in Mestna občina Koper ter ostali sponzorji. Na Istrskem kolesarskem maratonu 7. oktobra je Koronarno društvo Slovenske Istre na svoji stojnici mimoidočim merilo krvni sladkor, pritisk in predstavilo temeljne postopke oživljanja.


29 okt

Prireditev "Skupaj delamo za zdravje"

Center za krepitev zdravja in občina Piran sta dne 29. 9. 2018 v parku Sonce Lucija organizirala prireditev »Skupaj delamo za zdravje«. Program je bil zelo pester, saj so se obiskovalci lahko preizkusili v nordijski hoji, se udeležili jutranje telovadbe in pokušali zdravo predelano sadje in zelenjavo, med in marmelade, oljčna olja in druge izdelke. Prireditve se je udeležilo tudi Koronarno društvo Slovenske Istre, ki je obiskovalcem predstavilo, kako pomembna je rehabilitacijska vadba za hitrejše okrevanje in pravočasno ukrepanje ob srčnem zastoju.


29 okt

September 2018

Tako kot šolarji so tudi člani Koronarnega društva Slovenske Istre 3. 9. 2018 veselo zakorakali in začeli rehabilitacijsko vadbo. Vseh 17 skupin je letos vadbo začelo v septembru, ta bo trajala vse do konca maja. Vadba je potekala tudi na svežem zraku, saj so bile temperature prijetne in vreme zelo naklonjeno.


30 sep

Prostovoljka leta 2018

4.junija 2018, je na Brdu potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta, na kateri so bila podeljena priznanja in t.i. Naj nazivi izbranim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Natečaj je letos že šestnajstič zapored izvedel Mladinski svet Slovenije, častni pokrovitelj natečaja pa je že vrsto let predsednik RS Borut Pahor. Letos je ta čast pripadla ga. Mariji Lozej, za njeno predano humanitarno in prostovoljno delo v Koronarnem društvu Slovenske Istre.


Strokovni članki

Ne spreglejte člankov avtorjev Dorjana Marušiča, Andreja Marušiča, Simona Korošca in drugih.

Oglejte si jih tukaj

ministrstvo zdravje

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru projekta Sledi srcu 2017-2019.

Aktivnosti društva sofinancirajo:

3obcine

2obcini

zivetispristaniscem