13 jun

Pohod na kokoško

V mesecu maju (28.05.2021) so v Koronarnem društvu Slovenske Istre ponovno organizirali tradicionalni pohod na Kokoško. Pohoda se je udeležilo kar 75 članov društva. Po približno eni uri zmerne hoje, so se na vrhu Kokoške v koči okrepčali z okusnim kosilom in sladico. V prijetnem druženju so tudi tokrat preživeli lep in zanimiv dan.


27 jan

Vadba na daljavo

Za dober imunski sistem in za zdrav srčno-žilni sistem je poleg zdrave, uravnotežene prehrane pomembna tudi redna telesna dejavnost. Letos, ko se svet spopada z novim koronavirusom, in so telovadnice za nekaj časa zaprle svoja vrata, lahko za to, da ostajamo v dobri telesni kondiciji, veliko naredimo tudi doma. V želji po tem, da omejimo širjenje okužb, je bilo med sprejetimi ukrepi tudi zaprtje telovadnic, a to nas ni odvrnilo od tega, da ne bi članom društva omogočili vadbo. Zato smo se v Koronarnem društvu Slovenske Istre organizirali na tak način, da vadbo izvajamo na daljavo in tako vadečim omogočamo redno gibanje. Vadba poteka malo drugače in sicer na daljavo, kjer se vaditelji s pomočjo tehnologije povežejo z vadečimi in tako skupaj izvedejo vodeno rehabilitacijsko vadbo.


14 jan

Telesna dejavnost v času v času širjenja okužbe COVID-19

Biti fit in ustrezno telesno dejaven zmanjšuje tveganje za katero koli virusno okužbo in seveda tudi zmanjšuje tesnobo, ki jo lahko povzroči (samo)izolacija zaradi preprečitve širjenja virusa. V Koronarnem društvu Slovenske Istre se zavedamo, da je za ohranjanje telesnega in duševnega zdravja ključno, da smo tudi v teh težkih časih epidemije telesno dejavni skladno s splošnimi priporočili za telesno dejavnost.

Rehabilitacijsko vadbo smo iz telovadnice preselili na elektronske naprave (računalnike, telefone,tablice,..) in tako našim članom omogočili vodeno vadbo na daljavo. Zato vabimo vse zainteresirane, ki si želijo pridružili rehabilitacijski vadbi na daljavo, da se nam pridružijo.

 


19 jun

Poletje 2020

Dna se po jutru pozna! To je stari rek, ki ga vsi poznamo in drži še dan danes. Veliko ljudi je med nami, ki nenehno nekam hitijo, hrepenijo po bogastvu in moči. Ne vidijo to lepoto okoli sebe, ne uživajo v svojem delu, se nenehno pritožujejo in iščejo vzroke zunaj sebe. Torej začnite z jutrom, najdite svoj način kako boste umirili svoje misli, razmigali svoje telo in pričeli dan z nasmeškom. Poletje je čas počitka za to se vidimo septembra. Do takrat pa se sprehajajte, vzemite si čas in migajte ob jutranjem soncu ali pod zvezdami. Dan začnite s polnimi pljuči in nasmeškom na obrazu.


Strokovni članki

Ne spreglejte člankov avtorjev Dorjana Marušiča, Andreja Marušiča, Simona Korošca in drugih.

Oglejte si jih tukaj

ministrstvo zdravje

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru projekta Sledi srcu 2017-2019.

Aktivnosti društva sofinancirajo:

3obcine

2obcini

zivetispristaniscem